greekenglish
 
 
Αρχική Η Εταιρεία Προϊόντα Εγκαταστάσεις Επικοινωνία

Η εταιρεία

Iστορική Αναδρομή της Εταιρείας:

1947. Ο Αθανάσιος Χατζηκυριάκος ανοίγει το πρώτο κατάστημα με ποδήλατα και μοτοσικλέτες στην Δυτική Θεσσαλονίκη ( Νέα Μαγνησία ) συνεχίζοντας την περίοδο 48' - 52' με το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων με χειροκίνητες τότε βεζιναντλίες της Shell στην περιοχή του Γαλλικού. Το 1952 μεταφέρεται ένα χιλιόμετρο πιο πέρα όπου υπήρξε και ως σταθμός ανεφοδιασμού για το ράλι ακρόπολις εκείνης της εποχής. Εδρεύει στο ίδιο σημείο όπου λειτουργεί ως και σήμερα.

1968. Ο Κωνσταντίνος Χατζηκυριάκος φτιάχνοντας ένα REO Μ52 ( τράκτορα - πλατφόρμα ) δημιουργεί μια εταιρεία μεταφορών βαρέων μηχανημάτων και γερανών όπου αρχίζει να ασχολείται συγχρόνως με τον χώρο των στρατιωτικών οχημάτων συμμετέχοντας σε δημοπρασίες του Μ. Τ. Σ.

Το 1972 συμμετέχει πλέον και μόνο σε εκποιήσεις στρατιωτικού υλικού και οχημάτων του Ελληνικού στρατού όπου και καθιερώνεται στον χώρο αυτό δημιουργώντας το 1978 την εταιρεία Κ. Χατζηκυριάκος & Υιοί ο. ε. μαζί με τα παιδιά του Αθανάσιο και Αναστάσιο Χατζηκυριάκο.

Σήμερα η επιχείρηση ασχολείται με τις ανακατασκευές συλλεκτικών στρατιωτικών οχημάτων, την εμπορία γνησίων - καινούργιων ανταλλακτικών, μηχανημάτων και συλλεκτικών ειδών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία όλων αυτών των χρόνων να την καθιστούν την πιο εξειδικευμένη διαθέτοντας έναν μεγάλο " στόλο " στρατιωτικών οχημάτων.